Bayer Israel

עולם המשרדים הפך היום יותר מתמיד לדינמי, צרכים משתנים ובתווך של חודשים ספורים חברות ניצבות אל מול שינויים שצריכים להתבצע בסביבת העבודה. בעולם עיסקי התשובה לכך צריכה להיות קצרה ויעילה ומבלי שתפגע בתנאי העבודה. רגע לפני שעוברים למשרדים גדולים יותר ומשקיעים סכומים לא מבוטלים במעבר, חשוב לבחון פתרונות זמינים ויעילים יותר.  
המעצבת שרית בלחסן המתמחה בתכנון ועיצוב משרדים הוזמנה על ידי חברת באייר ישראל ליצור את השינוי. תוך זמן קצר וכמו קסם, הקירות ירדו, הדלתות נעלמו, מחיצות התעופפו וכל שנשאר הוא חלל גדול אחד המאפשר אינסופור פתרונות יצירתיים.
 
חברת באייר ביקשה ליצור מתחם עבודה משותף תוך הקצאת חלק קטן יחסית של 180 מ"ר מתוך חלל רחב ידיים בבניין משרדים שבהוד השרון, אך עם זאת לטפל במספר מוקדים נוספים כמו לובי הכניסה, מסדרונות וחדרי הישיבות.
 
באייר ביקשו ליצור חלל פונקציונלי אך גמיש, לעבודה משרדית שוטפת לצד מתחמי עבודה אלטרנטיבים שיאפשרו דינמיקה מגוונת במתחם אחד, החל מפינות שקטות ועד לאיזורים המאפשרים סיעור מוחות וישיבות צוות בדרך שאינה פורמלית השוברת את דפוס חדר הישיבות הקלאסי.
 
תכנון יצירתי הוביל לחלל משותף המכיל עמדות שולחנות משותפים לצד איזור ישיבה נינוח המכיל פופים, כורסאות וספות, המאפשרים אווירה דינאמית, אנרגטית וזורמת. הוגדרו אף חדרונים לשיחות צוות או ניהול שיחות אישיות. גם לעובדי החברה המגיעים מחו"ל להתארח, הוקצו פינות עבודה קטנות המאפשרות סביבת עבודה שקטה למספר שעות.
 
אסתטיקה מוקפדת ושמירה מדוייקת על צבעי הלוגו של החברה הנחו את קו העיצוב, אך הדגש הארי היה על אקוסטיקה וספיגת רעשים שמייצר מתחם עבודה משותף. לצורך כך פוזרו בכל חלל פאנלים אקוסטים צבעוניים שהפכו מפונקציונלים ויעודיים לפריט עיצובי דקורטיבי ששדרג את העיצוב כולו ותפס את מקומם המסורתי של תמונות ודקוררציות המתבקשות.
 
לבסוף האופן ספייס שינה את יחסי הכוחות בחלל, שיפר את האינטראקציה בין העובדים ונתן להם שליטה לתכנן את סביבת העבודה הגמישה בדרך שלהם. אווירת השיתוף הובילה לדינמיקה ורוח רעננה במשרדי באייר המבקשים לייצר בעתיד הקרוב חללים נוספים מסוג זה.
 
צילום: ליאור טייטלר